Необходими продукти:
- 1 глава лук
- 3-4 средно големи картофа
- 1-2 зелени чушки
- 250 гр. гъби печурки
- 200 гр. лапад /вариант е да се замести със спанак/
- 1 топка фиде
- сол на вкус
- 1 с.л. червен пипер
- 1 ч.л. млян кимион
- 1-2 с.л. куркума
- 1/4 ч.ч. олио
- сирене, чесън и кисело мляко за гарниране
Начин на приготвяне:
Измийте, почистете и нарежете на кубчета лука и чушките. Запържете ги с олиото в дълбока тенджера, заедно със солта и подправките. Добавете най-малко 1 литър вряла вода и картофите, изчистени и нарязани на кубчета. Оставете да врят за около 10 минути. Пасирайте ги.
Добавете изчистените и нарязани на лентички гъби. Оставете да ври още около 10 минути.
Накрая добавете изчистения и накълцан на ленти лапад, заедно с фидето.
След омекване на фидето сервирайте, заедно с кисело мляко, натрошено сирене и чесън.