Необходими продукти:
- 600 гр. гъби кладница
- 2 ч.ч. прясно мляко
- 50 гр. масло
- чесън на вкус
- червен пипер
- сол
- оцет за приготвяне на добавка
Начин на приготвяне:
В тенджера се разтапя маслото и се добавят измитите и нарязани на дребно гъби. Оставят се на котлона да омекнат и да си пуснат водата, като от време на време се разбъркват. През това време в друга тенджера сваряваме прясно мляко.
Когато гъбите са готови (след 15-20 минути), ги овкусяваме със сол и добавяме 1 ч.ч. вода. Към тях сипваме и прясното мляко.
Супата се подправя с предварително разбъркан в малко разтопено масло червен пипер и 3-4 скилидки чесън. Оставя се още 5 минути на котлона и след това е готова за сервиране.