Необходими продукти:
- 400 гр. руска сельодка /маринована херинга/
- 120 гр. картофи /2 броя/
- 100 гр. моркови /2-3 броя/
- 100 гр. червено цвекло /1 глава/
- 1 глава червен лук
- 150 гр. кисели краставички
- 3 сварени яйца
- 200 гр. майонеза
- копър или магданоз за украса
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Обелват се морковите и цвеклото. Сваряват се яйцата, картофите, морковите и цвеклото, след което яйцата и картофите също се обелват. Когато изстинат, всички тези продукти се настъргват на едро ренде и се осоляват на вкус.
Лукът се нарязва на много ситно. На малки кубчета се нарязват киселите краставички и сельодката.
Подреждат се на пластове в следния ред: картофи, херинга, лук, майонеза, кисели краставички, настъргани яйца, моркови, цвекло и отново майонеза. Най-отгоре се слага магданоз или копър за украса.
Салатата се оставя за няколко часа, покрита с фолио в хладилник преди да се поднесе. Може да престои до 3 дни.