Необходими продукти:
- 250 гр. макарони
- 200 гр. шунка от бут
- 1 глава кромид лук
- 30 гр. доматено пюре
- 250 гр. пресни гъби
- 70 гр. прясно краве масло
- 100 гр. настърган кашкавал
- сол и черен пипер на вкус
- 50 мл бульон
- магданоз, маслини или босилек за украса
Начин на приготвяне:
Шунката се нарязва на ивички и се запържва в маслото. Прибавят се ситно нарязания лук и гъбите, нарязани на тънки филийки. Пърженето продължава до омекване на гъбите.
Добавят се бульона и разреденото доматено пюре. Сместа се запържва, докато се сгъсти малко. Изсипва се върху сварените и отцедени макарони, докато е гореща.
При поднасяне, ястието се наръсва с настъргания кашкавал и се украсява с магданоза, няколко маслини или със стръкче босилек.