Макарони по милански

Необходими продукти:
  • 250 гр. макарони
  • 200 гр. шунка от бут
  • 1 глава кромид лук
  • 30 гр. доматено пюре
  • 250 гр. пресни гъби
  • 70 гр. прясно краве масло
  • 100 гр. настърган кашкавал
  • сол и черен пипер на вкус
  • 50 мл бульон
  • магданоз, маслини или босилек за украса
Начин на приготвяне:

Шунката се нарязва на ивички и се запържва в маслото. Прибавят се ситно нарязания лук и гъбите, нарязани на тънки филийки. Пърженето продължава до омекване на гъбите.

Добавят се бульона и разреденото доматено пюре. Сместа се запържва, докато се сгъсти малко. Изсипва се върху сварените и отцедени макарони, докато е гореща.

При поднасяне, ястието се наръсва с настъргания кашкавал и се украсява с магданоза, няколко маслини или със стръкче босилек.