Необходими продукти:
- 1 глава лук
- 3-4 средно големи картофа
- 1-2 моркова
- 1 чушка
- 1 с.л. червен пипер
- 1 ч.л. млян кимион
- 1-2 с.л. куркума
- 4 с.л. шарлан
- сол на вкус
- сирене, чесън и люта чушка за гарниране
Начин на приготвяне:
Измийте, почистете и нарежете на кубчета лука, морковите и чушката. Запържете ги в мазнината, в дълбока тенджера, заедно със солта и подправките. Добавете най-малко 1 литър вряла вода и картофите, изчистени и нарязани на кубчета. Оставете да врят за около 20 минути.
Пасирайте добре сварените вече зеленчуци.
Сервирайте заедно с натрошено сирене, люта чушка и чесън.