Необходими продукти:
- 2 яйца
- 40 гр. олио
- 400 гр. захар
- 350 гр. кисело мляко
- 5 гр. сода бикарбонат
- 10 гр. канела
- 2 гр. карамфил
- 1 ванилия
- 360 гр. брашно
- 1 бакпулвер
- 100 гр. стафиди
- мазнина и брашно за тавата
Начин на приготвяне:
Яйцата, олиото и захарта се разбиват с тел или дървена лъжица. Прибавя се, чрез разбъркване, киселото мляко, примесено със содата. След това добавете карамфилът и канелата, счукани заедно, ванилията, измитите стафиди и накрая брашното, размесено с бакпулвера.
Сместа се изсипва в намазнена с олио и поръсена с брашно тава и се пече в умерена фурна до готовност.
Изпеченият сладкиш се оставя да изстине и се поръсва с пудра захар. След това се нарязва и сервира с кафе и плодове.