Супа от сьомга

Необходими продукти:
  • 250 гр. изчистена сьомга /2-3 парчета рагу/
  • 1 глава кромид лук
  • 3-4 средно големи картофа
  • 1-2 чушки /аз съм сложила червени/
  • 1-2 моркова
  • 1 стрък целина
  • сол на вкус
  • черен пипер за поръсване
  • лимон за гарниране
Начин на приготвяне:

Рагуто от сьомга се слага да се свари в гореща вода за около 15 минути. Извадете рибата, охладете я и я почистете от костичките.

През това време нарежете на кубчета зеленчуците.

Върнете бульона от рибата на котлона и добавете в него нарязаните зеленчуци.

Оставете да поври на слаб котлон за 15 минути, добавете подправките и рибеното месо.

Отстранете супата от котлона и прибавете накълцан пресен магданоз.

Поднесете порция от супата с резен лимон.