Необходими продукти:
- 1 глава лук
- 3 средно големи картофа
- 1-2 моркова
- 3 печени чушки (червени)
- 2-3 скилидки чесън
- 3-4 л гореща вода
- 300 гр. червена леща
- зехтин за гарниране
- 1 ч.л. млян кимион
- сол на вкус
- 1 и 1/2 ч.л. куркума
Начин на приготвяне:
Почистете и измийте зеленчуците. Нарежете ги на кубчета.
Сложете всички зеленчуци да се варят във вода (около 3 л).
Когато са сварени, добавете червената леща и червените чушки.
Варете още 10-15 минути.
Добавете подправките, отстранете от котлона и пасирайте.
Изключете котлона и оставете супата на остатъчната топлина от котлона.
Поднасям с малко зехтин, лют пипер или малко семена.