Червена леща с печени чушки

Необходими продукти:
  • 1 глава лук
  • 3 средно големи картофа
  • 1-2 моркова
  • 3 печени чушки (червени)
  • 2-3 скилидки чесън
  • 3-4 л гореща вода
  • 300 гр. червена леща 
  • зехтин за гарниране
  • 1 ч.л. млян кимион
  • сол на вкус
  • 1 и 1/2 ч.л. куркума
Начин на приготвяне:
Почистете и измийте зеленчуците. Нарежете ги на кубчета.
Сложете всички зеленчуци да се варят във вода (около 3 л).
Когато са сварени, добавете червената леща и червените чушки.
Варете още 10-15 минути.
Добавете подправките, отстранете от котлона и пасирайте.
Изключете котлона и оставете супата на остатъчната топлина от котлона.
Поднасям с малко зехтин, лют пипер или малко семена.