Необходими продукти:
- 1 глава лук
- 2-3 средно големи домата
- 1-2 моркова
- 1 чушка (зелена)
- 2 скилидки чесън
- 500 мл бульон (зеленчуков)
- 1/2 кафена чаша ориз
- 4 с.л. шарлан
- щипка чубрица
- сол на вкус
- 1 и 1/2 литра вряща вода
Начин на приготвяне:
Измийте, почистете и нарежете на кубчета лука, морковите и чушката.
Запържете ги в мазнината, в дълбока тенджера, заедно със солта, наситнения чесън и подправките.
Добавете зеленчуковия бульон и оставете да поври около 5 минути.
Добавете нарязаните на кубчета домати, врящата вода и ориза и оставете да врят за около 15 минути.
Супата е готова.